6 Şubat 2014 Perşembe

Friday Night Lights - Yabanci Dizi Online izle


Dizinin Konusu

Friday Night Lights, Amerika NBC televizyonun da yayınlanan bir spor drama dizisidir. Türkiye'de de TNT Türkiye kanalında yayınlanmaktadır.
2006 yılında televizyon dizisi olarak yayınlanmaya başlayan Friday Night Lights, aslında 90'lı yılların aynı isimli romanından 2004 yılında beyazperdeye uyarlanmış, 2006 yılında da yine aynı yapımcı tarafından televizyon dizisi olarak uyarlanmıştır.
Teksas’ın Dillon adlı taşra kasabasında eyalet futbol şampiyonası her şeyden daha önemli. Kaybedilecek şeyler çok büyük, ödül tatlı, üzerlerindeki baskı ise dayanılmaz.
Başrollerde takım koçu Eric Taylor’ı oynayan Kyle Chandler ve aynı okulda önce rehber öğretmen daha sonra müdür olarak görev yapan Tami Taylor’ı oynayan Connie Britton karşımıza çıkıyor. İkili birbirini çok seven ve aile içi sorunlarla özverili bir şekilde baş edebilen karı koca rollerini gayet başarılı bir şekilde kotarıyor. Kızları Julie Taylor (Aimee Teegarden) da genç güzel ama zaman zaman sorun çıkarabilen bir kız. Daha sonra babasının takımında oynayan Matt Saracen’la ( Zach Gilford ) gelgitli bir aşk yaşıyor. Dizi ilk sezon Taylor ailesinin yeni taşındığı Texas kasabasına alışması, Eric Taylor’ın devraldığı takımı düzene sokmasıyla ve bütün olayların açılmasına sebep olan takımın yıldız oyucusu Jason’ın ( Scott Porter ) maç sırasında sakatlanmasıyla başlıyor. Daha sonraki sezonlarda Jason’ın tekerlekli sandalyede hayatına devam etmesi kız arkadaşı Lyla Garrity ( Minka Kelly ), en yakın arkadaşı Tim Riggins’le ( Taylor Kitsch ) bir çok karmaşanın yaşanmasına sebep oluyor. Lyla Garrity takımın ponpon kızlarından, babası Buddy Garrity ( Brad Leland ) de takımın hem büyük bir taraftarı hem de finansal olarak destek sağlayanlara aracılık yapan bir kişi. Takımdaki öne çıkan oyunculardan biri de Smash ( Gaius Charles ), siyahi bir oyuncu, oldukça dikbaşlı. Amerikan dizilerindeki olmazsa olmaz siyahi bir gencin sorunlarını da Smash üzerinden izliyoruz.
Friday Night Lights dizisi çekim teknikleri ve dizi müzikleriylede büyük başarı sağlamış. Sabit değilde hareketli çekim tekniği sayesinde dizinin gerçekçiliği arttırılmış, sahnelerde kullanılan müzikler ise özenle ve çok iyi seçilmiştir.
Dizi, yayınlanmaya başladığı sene olan 2006 yılında Amerikan Film Enstitüsü tarafından en iyi 10 televizyon programı arasında gösterilmiştir. 2007 yılında da 3 Emmy Ödülü kazanmıştır. Yine aynı sene Amerikan Sinema Editörler'i tarafından en iyi televizyon dizisi olarak gösterilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder